Domesta.

Domesta is een ondernemende, maatschappelijk gedreven woningcorporatie. Ieder jaar ontwikkelen zij een omgevingsanalyse. Deze analyse heeft invloed op het bepalen van hun koers. De samenwerkingspartners van Domesta hadden in eerdere gesprekken aangegeven graag tijdig betrokken te worden bij het uiteenzetten van deze omgevingsanalyse. Zo kunnen alle partijen samen optrekken en bewegen richting de juiste koers.

Doel.

Domesta wilde samen met alle samenwerkingspartners kijken naar de omgevingsanalyse en wat deze betekende. Ze wilden iedereen met elkaar in contact brengen en van gedachten wisselen over welke ontwikkelingen voor het ondernemingsplan belangrijk zijn. Samenwerken en met elkaar in contact staan. Dat is waar ze met elkaar aan wilden werken tijdens deze bijeenkomst.

Aanpak.

Door gebruik te maken van andere werkvormen/presentatievormen en zit-opstelling van de gasten dan gebruikelijk, wilden we een laagdrempelig karakter geven aan deze bijeenkomst. Hierdoor geef je iedereen de ruimte om te durven spreken of een mening te geven.

De klant over …

”December 2019 hield Domesta een bijeenkomst met een grote groep stakeholders. We bespraken hoe we er samen voor zorgen dat we bewoners ook in de toekomst Ruimte om te leven bieden. Wauw Effect hielp ons met de organisatie van het evenement: de werkvormen, de aankleding, de dagvoorzitter, de fotograaf, de ontvangst. Alles was piekfijn geregeld. Best spannend om het – ook op de dag zelf – los te laten, maar ook wel erg fijn dat wij ons op de inhoud konden concentreren.”

Liesbeth de Groot, Domesta

Gevolg, het Event Effect.

Er was, op respectvolle wijze, discussie en interactie tussen alle gasten. Domesta gaf zelf aan dat het ze weer ”op scherp” heeft gezet, en ze erg blij waren met het resultaat van de bijeenkomst. De kernwoorden van de ochtend waren volgens hen ‘samen’ en ‘doen wat nodig is’.